Политика за поверителност

Посрещаме гости, изпращаме приятели!

Във връзка с GDPR, актуализирахме нашата политика за поверителност, за да гарантираме още по-добра обработка на Вашите данни tushevi.bg събира лична информация в различни ситуации. Поради това ние също много внимателно третираме цялата лична информация по конфиденциален и сигурен начин. В тази политика можете да прочетете повече за указанията как третираме личната информация, която събираме, когато използвате нашия уеб сайт, използвате нашите услуги, или отправяте запитване за тях, или желаете да се свържете с нас в нашия уеб сайт, социални медии или имейл.

Контрол върху дейността, свързана със събиране, обработване и предоставяне на лични данни, упражнява следният държавен орган:

Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)

Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15
Тел: + 359 2 915 35 18
Факс: + 359 2 915 35 25
Ел. поща: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

Събиране, обработка и използване на лични данни
Можете да посетите нашия сайт без да предоставяте информация за себе си. Ние съхраняваме само данните за достъп без лични данни, като например:

Уебстраницата, която ви е препратила към нас;
IP-адрес;
Дата и продължителност на достъпа;
Запитването на потребителя;
Количеството на прехвърлените данни;
Информация за браузъра и операционната система, които ползвате;
„Бисквитки“ – повече информация за тях можете да намерите по-надолу на тази страница;
Тези данни се използват единствено за подобряване на нашите оферти и не позволяват да се правят изводи за Вашата личност.

Ние събираме, съхраняваме и обработваме Вашите данни за обработка на запитване за услуги или консултации, както и за рекламни цели. Те включват, например, Вашето име, имейл адрес, адрес, телефонен номер и всички данни, които сте посочили в нашата система при своите запитвания към нас или за обработка на заявката Ви.
Личните данни се събират, ако ни ги предоставите доброволно в контекста на поръчката Ви, при откриването на клиентски акаунт или при регистриране за нашия бюлетин. Когато се регистрирате за нашия бюлетин, имейл адресът Ви ще се използва за собствени рекламни цели, докато не се отпишете от бюлетина. Можете да се отпишете по всяко време.

Вашите права, свързани с личните данни, които ни споделяте
Право на потвърждение
Имате право да получите от нас потвърждение дали обработваме лични данни, които се отнасят до Вас.

Право на достъп
Имате право да получите от нас информация за своите лични данни, както и копие от тази информация. Освен това можем да Ви предоставим и достъп до следната информация:

целите на обработката;
категориите на съответните лични данни;
получателите или категориите получатели, на които личните Ви данни са били или ще бъдат разкрити, по-специално получатели в трети държави или международни организации;
когато е възможно, предвидения период, за който ще съхраняваме личните данни или, ако не е възможно, критериите, използвани за определяне на този период;
право да поискате от нас да коригираме или заличим лични данни или ограничаване на обработката;
право да подадете жалба в надзорния орган;
Право на корекция и актуализиране на данните
Имате право да поискате от нас без неоснователно забавяне поправката на неточни или непълни лични данни, които се отнасят до Вас.

Право на заличаване (право да бъдете забравени)
Имате право да поискате от нас изтриването на лични данни, които се отнасят до Вас, без ненужно забавяне. Ние се задължаваме да изтрием тези данни, когато е налице едно от следните основания и когато последваща обработката не е необходима:

Личните данни вече не са необходими във връзка с целите, за които са били събрани или обработени по друг начин.
Оттегляте съгласието си, на което се основава обработката съгласно член 6, параграф 1, буква а) от GDPR или член 9, параграф 2, буква а) от GDPR, и когато няма друго правно основание за обработка.
Възразявате срещу обработването съгласно член 21, параграф 1 от GDPR и няма преимуществени законосъобразни основания за обработката или възразявате срещу обработването съгласно член 21, параграф 2 от GDPR.
Личните Ви данни са били незаконно обработени.
Личните Ви данни трябва да бъдат изтрити за спазване на правно задължение в правото на Съюза или на държавата-членка, на което се подчинява администраторът.
Личните Ви данни са събрани във връзка с предлагането на услугите на информационното общество, посочени в член 8, параграф 1 от GDPR.
Ако се прилага една от горепосочените причини и желаете да поискате изтриването на лични данни, съхранявани от нас, можете по всяко време да се свържете с нас.

Право на ограничаване на обработката
Имате право да поискате от нас да ограничим обработването на личните ви данни, когато:

Оспорвате пред нас точността на данните, които съхраняваме за Вас.
Обработката е незаконна, но Вие не желаете да изтрием личните данни, а само да ограничим тяхното използване.
Ние нямаме нужда от личните Ви данни, които сме получили за целите на обработката, но Вие желаете да ги запазим и ограничим тяхното обработване.
Възразите срещу обработването на Ваши лични данни от наша страна съгласно член 21, параграф 1 от GDPR, докато се провери дали имаме законни основания за това.
Право на преносимост на данни
Има право да изискате от нас личните данни, които сте ни предоставили, в структуриран, често използван и машинно четим формат. Имате правото да предаде тези данни на друг администратор при условие, че обработката се основава на съгласието по член 6, параграф 1, буква а) от GDPR или член 9, параграф 2, буква а) от GDPR или на договор съгласно член 6, параграф 1, буква б) от GDPR и обработката се извършва по автоматизиран начин, доколкото обработването не е необходимо за изпълнение на задача, изпълнявана в обществен интерес или при упражняване на наша публична власт.

Освен това при упражняването Ви на правото на преносимост на данни съгласно член 20, параграф 1 от GDPR, имате право да предоставя лични данни директно от един администратор на друг, когато това е технически осъществимо, и когато това не засяга правата и свободите на други лица.

Право на възражение
Имате право да възразите по всяко време срещу обработването на личните Ви данни от нас.

В случай на възражение, ние прекратяваме обработването на личните данни, освен ако не можем да докажем убедително легитимността на обработката.

Право на отказ от съгласие за защита на данните
Има право да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни по всяко време.

Упражняване на Вашите права и връзка с нас
Имате право на достъп до всички лични данни, които сте ни предоставили, или които съхраняваме за вас. Имате право също така да оттегляте вече дадено съгласие или да заявявате коригиране, допълване, ограничаване, анонимизиране или изтриване на личните Ви данни, както и да изисквате разяснения във връзка с обработването. В определени случаи искането Ви може да бъде отхвърлено въз основа на правно изключение, например когато предоставянето на информация ще разкрие лични данни на друго лице или когато съществува правна забрана да разкриваме подобна информация.

За целта изпратете имейл със заглавие „Отговорник лични данни“ на мейл info@tushevi.bg и посочете какви действия желаете да бъдат извършени с вашите лични данни.
Самата обработка или заличаване на данни ще стане след като се уверим, че вие сте собственик на имейл адресът, за който се отнасят данните.

Екипът на Къща Тушеви се стреми постоянно да усъвършенства контактите си с потребителите, предоставяйки им подходяща, подробна и полезна информация чрез своя уеб сайт. Един от начините за постигане на това е използването на ”бисквитки” или други подобни технологии, чрез които на вашия компютър се съхранява информация за посещенията ви на нашия сайт.

Политика за използване на бисквитки

Ние осъзнаваме, че е много важно вие да сте информирани какви ”бисквитки” използваме на нашия уебсайт и с какви цели. Тази информация ще Ви помогне да защитите поверителността на личните си данни и същевременно да използвате всички функционалности на нашия сайт, предвидени за улеснение на потребителите. По-долу е предоставена информация за ”бисквитките”, използвани от или чрез нашия сайт, както и целите, за които те се използват.

Настоящият сайт използва „бисквитки“. Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социални медии и да анализираме трафика си.

Законът постановява, че ние можем да съхраняваме „бисквитки“ на Вашето устройство, ако такива са абсолютно необходими за работата на настоящия сайт. За всички други видове „бисквитки“ е необходимо Вашето одобрение.

Настоящият сайт използва различни видове „бисквитки“. Някои от тях са свързани с услуги на трети страни, които се показват на нашите страници.

Какво представляват бисквитките?

”Бисквитката“ представлява много малък файл, съдържащ данни, който се съхранява в уеб браузъра на вашия компютър при посещаване на конкретни уеб страници. Сама по себе си, ”бисквитката” не съдържа и не събира информация, освен когато е прочетена от сървър през уеб браузър; тя може да дава информация с цел постигане на по-удобна услуга за потребителя, например, чрез идентифициране на грешки. Ние не поддържаме “бисквитките” за период по-дълъг от необходимото;

За пълноценното използване на нашия уебсайт се изисква разрешаването на ”бисквитките“. В случай, че не желаете да активирате ”бисквитките“, вие пак ще можете да браузвате в сайта, но при използването на определени функции на сайта могат да възникнат ограничения.

Тази информация е обобщена и се предоставя във връзка с нашите усилия да спазим изискванията на последните законови разпоредби, както и за да се гарантира, че ние сме открити, почтени и ясни по отношение на поверителността и ”бисквитките“

Как ние използваме “бисквитките”?

Когато посещавате този сайт, вие можете да установите наличието на различни видове ”бисквитки“, които се генерират. Ние използваме четири типа ”бисквитки“:

функционални ”бисквитки“;
аналитични ”бисквитки“;
рекламни ”бисквитки“;
”бисквитки“ на социалните медии
Функционални ”бисквитки“

Тези ”бисквитки“ са необходими за да е възможно сърфирането в уебсайта и използването на функциите му, като например, осъществяване на достъп до защитени зони в уебсайта. Без тези ”бисквитки“ не могат да бъдат използвани някои функции като например, кошници за пазаруване и електронни плащания.

Нашият уебсайт използва ”бисквитки“ за:

Идентификация на потребители с цел осъществяване на безопасен достъп;
Запомняне на информацията, попълнена от вас в различни страници, когато плащате или правите поръчки, за да не се налага да попълвате своите данни многократно;
Предаване на информацията от една страница към следващата, например, при попълване на дълъг въпросник или когато е необходимо да попълните много данни за да направите онлайн поръчка;
Запазване на предпочитани настройки като например език, местоположение, брой резултати при търсене, които да се визуализират и т.н.;
Запазване на настройките за оптимална визуализация, като например размера на буфера и параметрите за резолюцията на вашия екран;
Прочитане на настройките на вашия браузър с цел оптимална визуализация на нашия уебсайт върху екрана на вашето устройство;
Установяване на локации, в които се извършват злоупотреби с нашия уебсайт и свързаните с него услуги, например чрез запис на многократни последователни и неуспешни опити за влизане в конкретен акаунт;
Безпроблемно зареждане на уебсайта и поддържане на постоянен достъп до него;
Предлагане на опцията за запазване на данните за влизане във вашия акаунт, така че да не се налага да ги въвеждате всеки път;
Предоставяне на възможност за публикуване на ваши отговори или коментари на нашия сайт.

Аналитични ”бисквитки“

Чрез тези ”бисквитки“ се събира информация за поведението при сърфиране на посетителите на нашите сайтове, като например кои страници са често посещавани и дали посетителите получават съобщения за грешки. По този начин ние можем да подобряваме структурата, навигацията и съдържанието на уебсайта и да го направим възможно най-удобен за ползване от потребителите. Ние не свързваме статистическите данни и другите отчети с конкретни потребители.

Ние използваме ”бисквитките“ за следните цели:

Проследяване на броя на потребителите, посещаващи нашите уебстраници;
Проследяване на времето, прекарано от всеки посетител в разглеждане на нашите уебстраници;
Установяване на последователността, в която посетителите посещават различните страници в нашия уебсайт;
Изготвяне на оценки за необходимостта от подобряване на някои части на нашия сайт;
Оптимизация на уебсайта.
За да анализираме използването на страницата, комуникацията със страницата и маршрутите за сърфиране, избрани чрез нашите сайтове ние използваме специализиран софтуер, като например Google Analytics. Тези анализи са познати като ‘уебсайт метрика’ или ‘уеб анализ”.

Google Analytics е услуга за уеб анализ, предлагана от Google Inc. (Google). Google Analytics използва ”бисквитки“ за изготвяне на анализи, свързани с използването на Уебсайта от потребителите. Google използва натрупаните статистически данни и ни предоставя информация, свързана с начина на използване на нашия сайт от потребителите. С цел постигане на по-висока степен на защита на данните ние модифицирахме използването на Google Analytics в следните направления:

• Активиране на функцията за запазване на анонимността на IP адресите в Google Analytics;

Google може да предоставя тези данни на трети страни само, ако това се изисква от Google съгласно закона, или в случай, че трети страни обработват тези данни от името на Google.

Рекламни ”бисквитки“

Нашата цел е да предоставяме на посетителите на нашия уебсайт информация, която е възможно най-подходяща за тях. Поради това, нашите усилия са насочени към постигане на максимална адаптивност на нашия сайт към всеки от потребителите. Това се постига не само чрез съдържанието на нашия сайт, но и чрез показваните реклами.

Ние използваме ”бисквитките“ за следните цели:

проследяване на това кои реклами са Ви били вече показани, за да не Ви се показват винаги същите;
проследяване на броя на посетителите, кликнали върху дадена реклама;
проследяване на броя на поръчките, направени в резултат на рекламата;
уебсайтовете записват вашето посещение и впоследствие правят преценка на вашите интереси;
проверка дали сте кликнали върху дадена реклама;
информация за Вашето поведение при сърфиране, която да се предава на други уебсайтове;
визуализиране на по-интересни реклами на базата на използваните от Вас социални медии.
Възможно е също, трети страни, използващи ”бисквитки“ посредством нашия уебсайт да се опитват да установят по този начин какви са Вашите интереси. В този случай е възможно информацията, свързана с текущото Ви посещение на уебсайта да бъде комбинирана с информация от предишни посещения на други уебсайтове, които не са наши.

”Бисквитки“ на социалните медии

Продуктите, статиите, изображенията и видеоклиповете, които разглеждате в нашия уебсайт могат да бъдат споделяни и да бъдат достъпни чрез изпращане на линкове в социалните медии посредством бутони. ”Бисквитките“ на социалните мрежи на трети страни се използват за активиране на функциите на тези бутони, така че да могат да Ви разпознават, когато искате да споделите дадена статия или видеоклип.

Тези ”бисквитките“ осигуряват възможност на:

влезлите в акаунта си потребители на избраните социални медии да могат да споделят и да ”лайкват” определено съдържание от нашия уебсайт директно.
Тези социални медии могат също да събират Ваши лични данни за свои собствени цели. Ние нямаме никакво влияние върху това как социалните медии на трети страни използват Вашите лични данни. По-подробна информация, свързана с ”бисквитките“, инсталирани от социалните медии, както и за потенциално събираните от тях данни, можете да намерите в техните собствени декларации за поверителност.

Как да контролирате ”бисквитките“

Вие можете да контролирате и/или да изтривате ”бисквитките“, в зависимост от Вашето желание – за по-подробна информация, вж. aboutcookies.org. Вие можете да изтриете всички ”бисквитки“, които вече са инсталирани на Вашия компютър, както и да настроите повечето браузъри така, че да предотвратите разполагането им във Вашия компютър. В случай, че направите това, може да е необходимо да правите промени в настройките на някои предпочитания всеки път, когато посещавате сайта, а някои от услугите и функциите е възможно да не работят.

Как да деактивирате бисквитките?
Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките” може до доведе до нарушение във функционалността на сайта. Ако не желаете да приемате бисквитки, можете да ги деактивирате от настройките на използвания от Вас браузър.

Можете да ги деактивирате по следните начини:

Повечето браузъри са настроени по подразбиране да приемат “бисквитки”, но можете да промените Вашите настройки за блокиране на някои или всички бисквитки.

Изберете Вашия браузър от списъка по-долу, за да покажете инструкциите, които трябва да следвате, след като отворите браузъра.

Microsoft Internet Explorer 9 (операционна система Windows 7)
щракнете върху иконата за настройки (горе вдясно)
щракнете върху Опции за интернет
Щракнете върху Поверителност и след това изберете опциите
Щракнете на Прилагам и след това на ОК, за да съхраните предпочитанията си

Google Chrome
Щракнете върху иконата с ключ и изберете Опции от списъка
Щракнете върху раздела “Разширени настройки”
Щракнете върху настройки на съдържанието от раздел Поверителност.
Изберете настройките, които искате
Щракнете върху X, за да затворите

Сафари
Изберете Предпочитания
Щракнете върху панела за поверителност
Изберете настройките, които искате
Щракнете върху X, за да затворите

Mozilla Firefox
Изберете Инструменти от главната лента, след това Опции
Щракнете върху раздел Поверителност
Изберете настройките, които искате
Щракнете върху ОК, за да затворите